Miért érdemes cégednek megjelenni Facebook-on?

facebook-793049_1280A közösségi média előnyeinek kihasználása manapság elengedhetetlen a cégek részére. A Facebook kommunikáció egyet jelent a meglévő és potenciális ügyfelekkel való hatékony és költségkímélő kommunikációval. A kommunikáció lényege, hogy kétirányú – ellenben például a rádióval vagy tv-vel – fennáll az azonnali, akár tömeges visszacsatolás lehetősége.

A közösségi média egy marketing eszköz, amelynek segítségével információt közölhetsz, cserélhetsz célcsoportoddal. Számtalan mód létezik, amelyek segítségével rábírhatod célközönséged, hogy reagáljanak bejegyzéseidre. Ennek alapfeltétele minden esetben a releváns és minőségi rendszeres tartalom szolgáltatása.

Fontos, hogy aktivitásra buzdítsuk a rajongókat – a rajongók a Facebook oldalad lájkolói – ennek egyik módja, hogy kérdezz tőlük. Kérd ki véleményüket, írj kérdezz-felelek játékokat, hagyj nyitva gondolatokat, amelyeket ők befejezhetnek kommentelés formájában. Egy jól megtervezett Facebook applikációs játék csodákra képes, próbálkozz meg vele bátran, kisebb költségvetéssel is hatalmas sikereket érhetsz el, egyúttal adatbázis gyűjtésre is használhatod.

Az időzítés szintén fontos tényező, ha célcsoportod a délelőtti órákban aktív inkább, akkor erre a napszakra érdemes koncentrálni. Ezeket a statisztikai adatokat ki lehet nyerni könnyedén az elemzések közül.

A Facebook kommunikációnál rendkívül fontos, hogy az üzenetekre, kommentekre azonnal reagálj! Nem kis feladat elérni, hogy közösséged tagjai reagáljanak, ha ez megtörténik, a lehető leggyorsabb módon érdemes válaszolni.

Egy Facebook oldal kezelése rendkívül időigényes feladat, ha szeretnél tippeket, trükköket megtanulni, írj nekünk bátran!

Vissza